Over Elske

Mijn naam is Elske van de Fliert en ik ben grondlegger van het CO2 afslankprogramma® voor wagenpark en mobiliteit. Met mijn praktische en enthousiaste uitleg, verander ik rij- en reisgedrag. Ik help diegene die het MVO beleid concreet moet maken, die een CO2 reductiedoelstelling heeft in te vullen, of die een wagenpark onder zijn of haar hoede heeft dat verduurzaamd moet worden. Ik doe dit voor diegene die werkzaam zijn bij een bedrijf waarvan de CO2 uitstoot of kosten voornamelijk in het wagenpark en de mobiliteit zitten. Denk dus niet alleen aan de auto’s, bestelbussen of vrachtwagens zelf, maar ook aan het woon-werkverkeer en de zakelijke kilometers.

Waarom?

Ik geloof dat we nog heel lang kunnen blijven genieten van auto’s, vrachtwagens, motorfietsen en bussen, zonder luchtvervuiling, files en het opmaken van onze grondstoffen. Ik geloof ook dat dit niet kan als we het blijven doen zoals we het nu doen. Ik geloof dat bedrijven hier een belangrijke rol in spelen en met name die mensen binnen bedrijven die een uitvoerende rol hebben. Jij als degene die verantwoordelijk is gemaakt voor het implementeren van het MVO beleid, het realiseren van de CO2 reductie, kunt hier een verschil in maken. Ik geloof dat we allemaal iets kunnen en moeten doen om bij te dragen en dat we het daarmee uiteindelijk voor onszelf en de wereld om ons heen beter maken.

Mijn missie: Een betere wereld creëren door het creëren van nulemissie wagenparken en mobiliteit!

Blijven genieten

Mij kun je midden in de nacht wakker maken voor een vrachtwagen. Ik word gelukkig als ik motorfietsen zie rijden. Maar het wringt ook. Want ik weet dat dit niet houdbaar is. Daarom wil ik graag bijdragen aan het kunnen blijven genieten van deze voertuigen.
Als dochter van een kippenboer weet ik dat als je wilt dat er iets gebeurt, je de handen uit de mouwen zult moeten steken. Dat dingen tijd en aandacht nodig hebben, willen ze uitkomen. Dat je dingen kunt plannen en structureel en stelselmatig kunt werken aan een bepaalde uitkomst.
Tijdens mijn studie (Industrieel Ontwerpen aan de TU in Delft) heb ik geleerd problemen op te lossen volgens een bepaalde methode. Hoe onduidelijk het begin ook is, stap voor stap werken naar de oplossing, geeft altijd resultaat. Ik koos natuurlijk voor een afstudeeropdracht bij DAF: Levenscyclusanalyse en verbetering van uitlaatgasnabehandelingsystemen.
Na breed in duurzaamheid bezig te zijn geweest, heb ik me sinds 2007 helemaal toegelegd op groener, schoner en slimmer rijden. Ik heb tientallen MKB bedrijven, overheden, en grote bedrijven mogen bijstaan in hun zoektocht naar duurzaamheid, naar groener, schoner en slimmer rijden. Nu heb ik dat gebundeld in het CO2 afslankprogramma® voor het wagenpark en mobiliteit. Daarin komen kennis, methode en oplossingen samen.

Resultaat

Ik geloof dat het uiteindelijk mogelijk is voor elk bedrijf om zijn wagenpark en mobiliteit zo in te richten dat het CO2 neutraal is. Wellicht niet morgen of volgende week. Maar iedereen kan er aan bijdragen om er structureel naar toe te werken. En daar draag ik graag aan bij. Ik geef mensen graag handvatten en structuren hoe ze dit kunnen doen en hoe ze resultaat kunnen bereiken en succesvol kunnen zijn. Op een simpele, duidelijke manier.
Geen uurtje-factuurtje consultancy. Geen rapporten-om-de-rapporten. Maar een methode waardoor het verankerd wordt in de organisatie. Waardoor collega’s bijdragen aan het succes. Omdat je als KAM of MVO manager wel meer moet verduurzamen dan alleen het wagenpark. Omdat je als wagenparkbeheerder wel meer te doen hebt dan nadenken over CO2 uitstoot.
Ik help je er te komen. En ik stop niet totdat ik minimaal 50.000 bedrijven heb bereikt met mijn verhaal en er 500 volledig nulemissie zijn.

 

Om een betere wereld te creëren, waarin we nog lang kunnen blijven genieten van auto, vrachtwagen, bus en motorrijden, leid ik bedrijven naar nulemissie wagenparken en mobiliteit, zowel voor zichzelf als in de keten.

 

Wil je met mij in contact komen? Mail mij op: vandefliert@zero-e.nl of bel me op: 06-1869 0896.

 

Op zoek naar een lezing over CO2 verminderen in het wagenpark? Een bedrijfspresentatie nodig op het gebied van groener, schoner en slimmer rijden? Ik ben te boeken als spreker via Speakers Academy®.

Speakers Academy

Klik op het logo voor meer informatie.

 

 

 

 

 

 

 

Transport is prachtig, duurzaam transport is krachtig!

 

Elske van de Fliert