Hoe zijn de Duurzame Ontwikkelingsdoelen opgesteld? Wat doet Zero-e ermee?
Sustainable Development Goals
Onze bijdrage aan het bereiken van de Sustainable Development Goals.
De Sustainable Development Goals, oftewel de duurzame ontwikkelingsdoelen, zijn niet meer weg te denken voor iedereen die met verduurzaming bezig is. Met 17 doelen en 169 subdoelen zijn de Verenigde Naties vanaf 2015 bezig met uitbannen van armoede, ongelijkheid en het tegengaan van klimaatverandering.
SDG03 Goede gezondheid
Een goede gezondheid is een belangrijk doel voor Zero-e. Dit doel is opgebouwd uit 4 verschillende pijlers. Moeder en kind, epidemieën, verkeersveiligheid en gezondheidszorg. Alhoewel fietsen, schone technologieën in het wagenpark en bijvoorbeeld thuiswerken allemaal zeer sterk bijdragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit en dus een goede gezondheid, gaat SDG03 hier niet over. Deze richt zich op verkeersveiligheid. Wij dragen bij door het implementeren en optimaliseren van (veilig) rij- en reisgedrag. Dat is natuurlijk iets waaraan je bijdraagt als je meer mensen laat fietsen, met het ov laat reizen, laat thuiswerken of ze een cursus zuinig (en veilig) rijden laat doen.
SDG07 Duurzame energie
Het Sustainable Development Goal duurzame energie zorgt voor toegang tot betaalbare, betrouwbare, duurzame en moderne energie voor iedereen. Onze huidige afhankelijkheid van fossiele brandstoffen is onhoudbaar en schadelijk voor de planeet, en daarom moeten we de manier veranderen waarop we energie produceren en consumeren. Zero-e leidt bedrijven naar nulemissie wagenparken en mobiliteit. Wij zoeken bijvoorbeeld de meest toepasbare alternatieve brandstof passend bij de manier van reizen.
Zero-e rijdt zelf batterij-elektrisch. Hiervoor reden we op groengas en daarvoor reden we op E85 (bio-ethanol). We willen zo lang mogelijk genieten van auto’s, vrachtwagens, bussen en motors. Maar dan wel op een duurzame manier.
SDG13 Klimaatactie
Zero-e realiseert duurzaam beleid in organisaties. Wij helpen bedrijven bij het creëren van draagvlak. Dit leidt tot bewustwording voor duurzame wagenparken en mobiliteit. Met onze kennis en capaciteit helpen wij bedrijven met het behalen van CO2-reductie. Dit doen wij voor iedereen die aan de slag wil met duurzaamheid en wagenpark/mobiliteit, maar niet weet hoe zij/hij daar mee verder komt.
Natuurlijk blijft ons eigen beleid niet achter. Zero-e werkt vanuit de mentaliteit: we doen het elke keer beter, we zetten de standaard en staan ervoor. Bij ons zijn problemen positief en we zorgen goed voor onszelf en de wereld. Zo doen wij ons woon-werkverkeer met het openbaar vervoer of met de (elektrische) fiets. Pakken zoveel mogelijk het openbaar vervoer voor zakelijke reizen en maken we gebruik van flexwerkplekken waar dit kan. Als er dan toch blijkt dat er kilometers op de weg gereden moeten worden heeft Zero-e een prachtige Opel Corsa-e GS die batterij-elektrisch rijdt.
Zero-e heeft een kantoor in de oude Prodentfabriek in Amersfoort. Het gebouw is voorzien van een biomassaketel, zonnepanelen en een laadplein. De biomassaketel vervangt op duurzame wijze de traditionele cv-ketel. De brandstof komt dan met name van houtsnippers en restafval van de timmerfabrieken uit de omgeving. Ook wordt onze kantoorruimte gedeeld met één partner zodat er optimaal gebruik gemaakt wordt van de ruimte.
SDG11 Duurzame steden & gemeenschappen
Het Sustainable Development Goal duurzame steden & gemeenschappen is ontstaan uit het feit dat de groeiende bevolking steeds meer naar de steden trekt. Snelgroeiende steden brengen uitdagingen met zich mee: extreme armoede en betaalbare woningen zijn daar een voorbeeld van. Steden hebben daarnaast ook nog een enorme impact op het milieu en klimaatverandering. 3% van het aardoppervlak zijn steden, maar ze zij verantwoordelijk voor 60 tot 80% van het energieverbruik.
Wij stimuleren gebruik van openbaar vervoer, deelvervoer of duurzame infrastructuur. Zero-e draagt ook nog eens bij aan het verbeteren van het openbaar vervoer door verschillende vervoermaatschappijen verder te helpen met problemen waar zij tegenaan lopen. Hiermee dragen we niet alleen bij aan een betere toekomst maar zorgen we daarbij ook voor dat het openbaar vervoer toegankelijker wordt voor iedereen.
Door het vergroenen van het wagenpark van verschillende gemeentes in Nederland zorgt Zero-e ervoor dat de luchtkwaliteit in steden verbetert. Zo begeleiden we Amsterdam met het implementeren van waterstof-vuilniswagens en leiden we andere gemeentes naar het volledig elektrificeren van het wagenpark.
Wil je meer weten over de Sustainable Development Goals? Klik dan hier.
Wil je weten hoe jij kan bijdragen aan een betere wereld? Stuur gerust een mailtje naar info@zero-e.nl