Wanneer moet er een belletje gaan rinkelen? In 3 vragen weet je het.

Tsja, groener, schoner en slimmer rijden. Het klinkt misschien aardig, maar is het voor jou eigenlijk wel relevant? Moet je daar nu echt wat mee? En wat dan?

Vaak als ik bij bedrijven aan tafel zit, merk ik dat er best aandacht is voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er is misschien al iets opgenomen over A- en B-label auto’s in de leaseregeling en vermoedelijk rijden er ondertussen al heel wat hybrides in het wagenpark. Maar voor de meeste bedrijven is het lastig inschatten of dit echt iets is waar ze op door moeten pakken.

In drie vragen bent je er achter. Laat je weten waar je op uitkwam?

 

Vraag 1: Zet je in op een duurzame bedrijfsvoering? Kortom wil je de komende decennia prettig kunnen
ondernemen, cq. wil je dat het bedrijf kan blijven voortbestaan?

  1. Ja. Ga dan naar vraag 2.
  2. Nee. Ik kan het me als ondernemer niet voorstellen, maar in dat geval zal groener, schoner en slimmer rijden voor jou meer een last dan een lust worden. Heb je wel een directe aanleiding? Ga dan alsnog naar vraag 2.

 

Vraag 2: Is er een directe aanleiding om iets aan groener, schoner of slimmer rijden te doen?

  1. Ja. Ga dan verder naar vraag 3.
  2. Nee. Heb je wel een bepaalde reden wellicht? Hier som ik er 23 op, misschien staat die van jou er tussen. Als dat het geval is, ga dan naar vraag 3. Is dat niet het geval, dan geldt het volgende. Hoe graag ik ook zou willen dat je er wel mee aan de gang gaat en hoe nuttig ik het zelf ook vind, als je geen reden hebt om er mee bezig te zijn, begin er dan niet aan. Het is namelijk niet altijd makkelijk en de juiste motivatie is de sleutel tot het succes.

 

Vraag 3: Zijn de kosten van je bedrijf, of is de CO2 uitstoot van je bedrijf voor minimaal 50% toe te schrijven aan het wagenpark en/of de mobiliteit (bijv. woon-werkverkeer en dienstreizen)?

  1. Ja. In dat geval is groener, schoner en slimmer rijden relevant voor jou. Via de gratis CO2 afslankscan krijg je gegarandeerd inzicht in de kansrijke opties voor jouw wagenpark en mobiliteit. Pak die kans.
  2. Nee. Kijk dan eerst naar andere mogelijkheden. Zero-e b.v. kan je hier niet in verder helpen, maar heeft wel een groot netwerk. Neem even contact op en ik verwijs je naar de juiste partij door.
  3. Geen idee? Dan moet u eerst onderzoek doen. Dat hoeft op zich niet zo moeilijk te zijn, een spreadsheet met alle posten kan een eerste goede indicatie geven. Wilt u meer, dan kunt u bijvoorbeeld gebruiken maken van een programma als CO2 management.

 

Er zijn meerdere uitkomsten mogelijk. Waar kwam jij op uit? En wat vind je daar van? Laat je reactie in het onderstaande veld achter.

Deel het artikel via de onderstaande buttons!