Aanbod

Ambassadeursworkshops

Bij veel bedrijven lukt het niet om vooruit te komen als het gaat om het vergroenen of verduurzamen van het wagenpark en de mobiliteit. Ook is het lastig om medewerkers enthousiast te krijgen voor dit onderwerp. Daarom leidt Zero-e bedrijven naar nulemissie èn maakt het daarbij de medewerkers de sleutel tot succes.

 

Zodat iedereen de overtuiging helder heeft: waarom is dit zo belangrijk voor het bedrijf en waarom is het zo belangrijk voor de medewerkers? Zodat er doelgericht aan kostenbesparing en CO2 reductie kan worden gewerkt. Zodat klanten die vragen om bijvoorbeeld een CO2 prestatieladder beter worden bediend en doelstellingen makkelijk gehaald kunnen worden.

Dit gebeurd op basis van het CO2 afslankprogramma® voor het wagenpark en de mobiliteit.

 

Eén van de effectieve middelen binnen het CO2 afslankprogramma® voor het wagenpark en de mobiliteit is het vormen van een groep ambassadeurs. Mensen binnen het bedrijf waarvan bekend is dat anderen naar ze luisteren. Dit hoeven geen managers te zijn, er zijn in alle lagen natuurlijke leiders. En deze mensen mogen ook sceptisch zijn. Maar natuurlijk is het prettig als er een aantal zijn die dit onderwerp een warm hart toe dragen. Jullie bepalen welke 4-7 mensen deze ambassadeur zijn. Met deze ambassadeurs gaan we een serie van vijf workshop in.

Wil je eerst een kick-off doen? Kijk dan hier!

 

Workshop 1: Overtuiging

Waarom is CO2 reductie van belang voor jullie en jullie medewerkers? Dit stellen we vast tijdens deze workshop en we bepalen hoe en wanneer we hierover communiceren.

Workshop 2: Doel

Wat is jullie lange termijn doel en hoe vertaalt zich dat in korte termijn doelen in de verschillende onderdelen van het wagenpark en de mobiliteit? Dit stellen we vast tijdens deze workshop en we bepalen hoe en wanneer we hierover communiceren.

Workshop 3: Tactieken

Welke reductie initiatieven zijn er mogelijk en welke prioriteit krijgen de verschillende reductie initiatieven? Dit stellen en leggen we vast tijdens deze workshop.

Workshop 4: Tactieken, uitwerking

Wat moeten we doen voor de top drie aan reductie initiatieven die we in de vorige workshop hebben vastgesteld, wie hebben we daar bij nodig, welke middelen zijn hiervoor nodig en welke zijn beschikbaar? Dit stellen we vast tijdens deze workshop en we bepalen hoe en wanneer we hierover communiceren.

Workshop 5: Plan en Implementatie

Hoe ziet het plan er dan het komende jaar uit, hoe blijven we werken aan het draagvlak en wat gaan we doen ten aanzien van de implementatie. Dit stellen we vast tijdens deze workshop en we bepalen hoe en wanneer we hierover communiceren.

 

Deze workshops duren elk drie uur. Deze kunnen overdag gegeven worden, maar het is ook mogelijk aan het einde van de dag te starten en bijvoorbeeld te combineren met een hapje eten. Dit is afhankelijk van wat voor jullie wenselijk is. Ik zorg dat de workshops zijn voorbereid en dat de resultaten van de workshops worden vastgelegd.

Wil je eerst een kick-off doen? Kijk dan hier!

 

We gaan geen ellenlange rapporten schrijven, we gaan geen uitgebreide discussies houden over de mitsen en maren. Nee, we gaan concreet aan de slag en geven dit handen en voeten, terwijl we werken aan het draagvlak voor dit onderwerp.

 

 

Onno Elzinga, MVO manager van A. Hak, voor wie ik eerder deze serie workshops verzorgde, zei hierover het volgende:

Elske is een gedreven specialist met kennis van zaken. Zij werkt sterk vanuit klantperspectief en weet haar kennis over CO2 reductie van materieel en wagenpark om te zetten naar praktische oplossingen.

 

Voor het doen van de vijf workshops breng ik € 5.750,- in rekening. Dit is inclusief reiskosten.

Alle bijeenkomsten vinden plaats bij jullie op locatie, waarbij ik er vanuit ga dat jullie ook drinken en eten regelen.

 

Ik heb er ontzettend veel zin in! Jij ook? Stuur dan een e-mail naar: vandefliert@zero-e.nl.

 

 

“Transport is prachtig, duurzaam transport is krachtig!”

Elske van de Fliert

 

 

 

Ook ambassadeurs inzetten? Mail naar vandefliert@zero-e.nl.